TVM solutions blaast twee kaarsjes uit

Leestijd 5 minuten

In 2022 nam TVM Belgium de mobiliteitsacademie VDVision over en wijzigde de naam in TVM solutions. Met een eigen opleidingscentrum focust TVM Belgium meer dan ooit op preventie en verkeersveiligheid.

Bewustwording rond verkeersveiligheid vergroten

Gerichte opleidingen en workshops vergroten immers de bewustwording van risico’s bij professionele chauffeurs, planners, instructeurs en leidinggevenden. Daarnaast krijgen ze concrete handvaten om bij te dragen aan een veiliger verkeer. Waarom vinden we dit belangrijk? “Elke weggebruiker heeft baat bij een veiliger verkeer. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat professionele chauffeurs op het einde van de werkdag veilig terug thuis kunnen komen”, stelt Kurt Vandevelde, manager van TVM solutions. “We wensen voor onze klanten in de transport- en logistieke sector niet enkel een verzekeraar te zijn die risico’s dekt en schades vergoedt. We willen onze klanten ook ontzorgen en meerwaarde bieden via aanvullende diensten, zoals TVM solutions.” 

“Elke weggebruiker heeft baat bij een veiliger verkeer”
Kurt Vandevelde, manager TVM solutions

Unieke filosofie

TVM solutions volgt hierbij een unieke filosofie. “We ontwikkelen onze opleidingen op maat op basis van concrete data van de klanten, zoals schadestatistieken. Op die manier zorgen we ervoor dat onze opleidingen en workshops perfect afgestemd zijn op hun behoeften en verwachtingen. We maken het onze klanten zo eenvoudig mogelijk om een workshop of opleiding te volgen. Zo verloopt het volledige proces van inschrijving tot deelname-attesten en facturatie via My TVM solutions, ons online platform. Voor klanten van TVM voorzien we ook een rechtstreekse koppeling tussen My TVM solutions en het TVM Drive klantenplatform. Daar vindt de klant een digitaal archief, met onder andere een overzicht van de gevolgde opleidingen, code 95-opleidingsuren per deelnemer en info vanuit de KMO-portefeuille. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om opleidingen laagdrempelig te houden voor onze chauffeurs. Dankzij de ontwikkeling van micro-learnings krijgen chauffeurs binnenkort de kans om opleidingen in kleinere delen te volgen op het moment dat hen het beste uitkomt. Deze extra flexibiliteit maakt het eenvoudiger om onze opleidingen en workshops in drukke agenda’s te integreren.”

Enkele blikvangers van twee jaar TVM solutions

  • Mei 2022: overname VDVision

Start van TVM solutions.

  • Maart 2023: start uitbreiding van het bestaande opleidingsaanbod

We zorgen voor een continue opwaardering van ons opleidingsaanbod, zodat de opleidingen en workshops blijven aansluiten bij de noden van onze klanten. We willen een klankbord en sparringpartner zijn en blijven, zodat we hen meer dan ooit kunnen ontzorgen en op weg helpen naar minder schades.

  • Juli 2023: start Franstalige opleidingen

We willen niet enkel vrachtwagenchauffeurs in Vlaanderen helpen om veilig de baan op te gaan, maar in heel België. Daarom hebben we ook een Franstalig opleidingsaanbod uitgewerkt. Het gamma aan Franstalige opleidingen wordt de komende periode sterk uitgebreid, zodat we in het hele land een ruim aanbod aan opleidingen en workshops kunnen voorzien.

  • September 2023: lancering dienst Spiegels afstellen

Sinds september 2023 kunnen klanten een beroep doen op onze dienst Spiegels afstellen, waar we hen de nodige tools aanreiken om de gevaren van de dode hoek zo veel mogelijk te beperken. We helpen hen bij de aanleg van een eigen (mobiele) spiegelafstelplaats en voorzien een duidelijk instructiebord en meertalige handleidingen. Daarnaast organiseren we interactieve workshops over het belang van een correcte zithouding, goed afgestelde spiegels en een optimaal zicht vanuit de cabine. Tijdens deze workshops leren chauffeurs de spiegelafstelplaats in de praktijk te gebruiken, zodat ze goed voorbereid aan hun volgende transportopdracht kunnen beginnen.

  • Mei 2024: lancering eerste masterclass ‘Europees aanrijdingsformulier’

Onlangs lanceerden we de eerste masterclass Europees aanrijdingsformulier. Dit is een uitbreiding van de workshop Europees aanrijdingsformulier die al langer gegeven werd. De workshop richt zich tot beroepschauffeurs en geeft hen onder andere tips om het formulier correct en volledig in te vullen. Tijdens de masterclass gaan we samen met fleet managers, claims managers en lesgevers dieper in op het verzekeringstechnische luik van het invullen van het aanrijdingsformulier en waarom een correct ingevuld formulier zo belangrijk is.

Wat zijn onze populairste opleidingen?

  1. Preventie in en rond het voertuig
  2. Manoeuvreren en dode hoek
  3. Efficiënt en veilig onderweg
  4. Rij- en rusttijden
  5. Lading zekeren
  6. Belgische wegcode

Raadpleeg het volledige opleidingsaanbod