TVM solutions breidt het opleidingsaanbod uit met de eerste masterclass

Leestijd 3 minuten

TVM solutions investeert doorlopend in de ontwikkeling van een gevarieerd opleidingsaanbod op maat van beroepschauffeurs, transportondernemers en instructeurs. Om hen zo goed mogelijk te ondersteunen op weg naar een veiliger wegverkeer, organiseert TVM solutions vanaf nu ook masterclasses waar diepgaande kennis en expertise centraal staan. De eerste masterclass gaat over de rol van het Europees aanrijdingsformulier op de schaderegeling na een ongeval.      

Het verkeer wordt steeds drukker. Een ongeval is helaas snel gebeurd. “In de transportsector kunnen we risico’s nooit volledig uitsluiten. Een grondig begrip van het Europees aanrijdingsformulier is essentieel voor een snelle en efficiënte afhandeling van schade na een ongeval. Het formulier geeft niet alleen de oorzaken en omstandigheden van de aanrijding weer, maar bepaalt ook de aansprakelijkheid. Bovendien kan het discussies tussen verzekeringsmaatschappijen en juridische geschillen voorkomen” legt Kurt Vandevelde, operationeel manager van TVM solutions uit.  

Aanvulling op de workshop Europees aanrijdingsformulier  

De masterclass bouwt verder op de bestaande workshop van TVM solutions over het Europees aanrijdingsformulier. “Tijdens de workshop gidsen we professionele chauffeurs door elk onderdeel van het aanrijdingformulier. De masterclass gaat nog een stap verder en focust zich op het verzekeringstechnische aspect van het document” aldus Kurt. “We richten ons op vlootbeheerders, claims managers en instructeurs. Na de masterclass hebben ze een diepgaande kennis van het Europees aanrijdingsformulier, zodat ze zelf chauffeurs bewust kunnen maken van het belang een correct ingevuld document.  

Geen simpele materie 

De deelnemers krijgen meer inzicht in de valkuilen bij het invullen van het formulier en de gevolgen van foute of onvolledige informatie voor de schaderegeling. “Naast het verzekeringsaspect, behandelen we ook het wettelijk kader rondom ongevallen. Dit is geen eenvoudige materie, maar het is van cruciaal belang voor een correcte afhandeling van het dossier,” benadrukt Kurt.   

Voorbereiden op risico’s  

TVM solutions zet zich in voor een sector waarin risico’s tot een minimum worden beperkt en het transport soepel verloopt. “Het is belangrijk om professionals in de transportsector bewust te maken van de risico’s van hun vak en hen op deze gevaren voor te bereiden. Na de succesvolle lancering van de dienst ‘Spiegels afstellen’ vorig jaar, is de introductie van onze eerste masterclass opnieuw een stap voorwaarts richting een veilige transportomgeving”, sluit Kurt af.

Meer informatie over de masterclass Europees aanrijdingsformulier