TVM Belgium organiseert een nieuwe preventieworkshop voor lichte vrachtwagens

Leestijd 2 minuten

Er rijden steeds meer lichte vrachtwagens op onze wegen. Dit zorgt voor nieuwe uitdagingen. Vorig jaar steeg het aantal dodelijke ongevallen met bestelwagens*, wat de noodzaak aan gerichte preventie onderstreept. Daarom organiseert TVM Belgium een nieuwe preventieworkshop voor chauffeurs van lichte vrachtwagens.   

“In tegenstelling tot vrachtwagenchauffeurs, hebben chauffeurs van lichte vrachtauto’s geen speciaal rijbewijs nodig en missen ze dus ook de opleiding die daarbij hoort. Nochtans maken de juiste kennis en een goede voorbereiding het verschil”, zegt Armina Kucukovic, preventieadviseur bij TVM Belgium. “De nieuwe workshop maakt chauffeurs bewust van de risico’s onderweg en geeft hen praktische handvaten om deze gevaren te beperken en de veiligheid te vergroten.” 

Onderdeel van de kosteloze preventieservice 

De preventieworkshop Lichte vracht is een onderdeel van de TVM preventieservice, die klanten helpt om schades te voorkomen en kosten te besparen. “Tot nu toe was er geen aanbod op maat van chauffeurs van lichte vrachtwagens, zoals koeriers, zelfstandige ondernemers en vakmensen. Dankzij de nieuwe workshop kunnen we dit segment doelgericht bereiken,” legt Armina uit. 

Maatwerk en praktische begeleiding 

De preventieadviseurs stellen de workshop af op de behoeften van de klant. “Dit maakt elke sessie uniek”, aldus Armina. “We baseren ons op schadestatistieken en behandelen thema’s zoals de meest voorkomende risico’s, het belang van een goede ritvoorbereiding, de impact van vermoeidheid tijdens het rijden en een goede spiegelafstelling. Ons team van Preventie en Risicobeheer staat altijd klaar voor vragen en begeleiding. We willen elke deelnemer optimaal voorbereiden op een efficiënte en veilige rit.”  

Met de nieuwe preventieworkshop zet TVM Belgium een belangrijke stap richting een veiliger verkeer voor alle weggebruikers. Het resultaat: minder ongevallen, lagere kosten en meer veiligheid op de weg. 

Interesse in deze incompany workshop op maat van uw onderneming? 

Ontdek de preventieworkshop voor lichte vrachtwagens

*Bron: verkeersbarometer 2023 van Vias institute