5 vragen aan Kevin Fountain, transportmanager bij MT&S

Leestijd 4 minuten

MT&S is een transport- en servicebedrijf met eigen wagenpark, dat de distributie van metalen verzorgt voor zusterbedrijf Testas in Wommelgem. Recent installeerde TVM solutions een spiegelafstelplaats op hun bedrijfsterrein en volgden hun chauffeurs de workshop ‘Manoeuvreren en dode hoek’. We stellen transportmanager Kevin Fountain vijf vragen over MT&S en het belang van preventie. 

Welk type transport doet MT&S? 

"MT&S is het transportluik van Testas, een groothandel in metalen. Wij verzorgen voor hen de distributie van halffabricaten in aluminium, roestvast staal en koperlegeringen in België, Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland. Er is een breed assortiment aan platen, staven, buizen en profielen die in het servicecenter op maat verzaagd worden volgens de specificaties van onze afnemers. Ons klantenbestand is heel divers en gaat van kleine zelfstandigen tot grote bedrijven. Denk aan trappenbouwers, verandabouwers, machinefabrikanten... De helft van het transport hebben we in eigen beheer, de andere helft besteden we uit. Het is de ideale mix die ons de nodige flexibiliteit geeft." 

Hoe belangrijk is preventie binnen het bedrijf? 

"Bij MT&S werken we met zware materialen. De veiligheid van onze medewerkers is dan ook prioriteit nummer één. We zetten volop in op preventie en proberen een veilige bedrijfscultuur te creëren. We leggen zo weinig mogelijk tijdsdruk op onze chauffeurs en spreken elkaar aan op veilig werk- en rijgedrag. Zo is het essentieel dat de lading op elk moment perfect gezekerd is, ook na het lossen en laden. 

We merken dat onze chauffeurs volledig mee zijn in het preventieverhaal. Zij zijn zelf als eerste vragende partij voor extra opleidingen en workshops."

Waarom vonden jullie het belangrijk om een eigen spiegelafstelplaats te installeren? 

"Ook dit was een idee van één van onze chauffeurs, David. Het was een haalbare kaart, waar we meteen de meerwaarde van inzagen. We hebben dan ook niet lang getwijfeld om contact op te nemen met TVM solutions. Ook buitenlandse leveranciers die hier komen leveren, kunnen gebruik maken van de spiegelafstelplaats. Zelfs als er maar een paar chauffeurs gebruik van zouden maken, dan is onze missie om chauffeurs zo veilig mogelijk de baan op te sturen ook al geslaagd."

Waarom is TVM solutions de ideale partner in de uitvoering van jullie preventiebeleid?  

"TVM solutions denkt mee na over welke opleiding of workshop het best bij je bedrijf past. Na de installatie van de spiegelafstelplaats heb ik samen met Kurt bekeken welke code 95-opleiding we hier voor onze chauffeurs aan konden koppelen. Hij stelde voor om de bestaande workshop ‘Manoeuvreren en dode hoek’ aan te passen, zodat die zou gelden als code 95-opleiding. De flexibiliteit en het maatwerk die ze kunnen bieden, is echt een mooie troef."

Welke meerwaarde had de workshop ‘Manoeuvreren en dode hoek’ voor uw bedrijf? 

"We hebben heel enthousiaste feedback van onze chauffeurs gekregen over de opleiding. De instructeur straalde de passie die hij voor het beroep heeft duidelijk af op zijn “leerlingen”.  Je moet chauffeurs kunnen blijven motiveren voor hun verplichte opleidingen en op deze manier gaat dat toch een stuk gemakkelijker! Al heb ik niets te klagen over mijn gemotiveerde ploeg."

Draagt u ook uw steentje bij aan de verkeersveiligheid?

Ontdek hoe TVM solutions u helpt met preventie