Opnieuw succesvolle editie Ridders van de Weg 2024

Leestijd 3 minuten

TVM Belgium viert dit jaar een indrukwekkend aantal van 458 vrachtwagenchauffeurs met de titel 'Ridder van de Weg' voor hun schadevrije rijprestaties van 3, 5, 10 of 20 jaar. Hoewel het aantal laureaten iets lager is dan vorig jaar, ligt het aanzienlijk hoger ten opzichte van de edities van 2022 en 2021, wat deze editie wederom tot een groot succes maakt. Onder de laureaten bevinden zich voornamelijk Bronzen en Zilveren Ridders, met daarnaast enkele Gouden en wederom één Diamanten Ridder, wat een bijzondere prestatie vertegenwoordigt.

Indrukwekkende prestatie

Jarenlang schadevrij rijden, het is een indrukwekkende prestatie. Zowel voor de vrachtwagenchauffeurs die hierin slagen als de bedrijven die hen ondersteunen. 
De toewijding van deze chauffeurs en bedrijven op het vlak van schadepreventie verdient erkenning. Daarom organiseert TVM Belgium dit najaar opnieuw het veiligheidsinitiatief Ridders van de Weg, waarbij TVM hen beloont voor hun dagelijkse inzet en bijdrage aan een veiliger wegverkeer.

Een culinair 3-gangenmenu aan huis geleverd 

Dit jaar nodigdeTVM Belgium opnieuw klanten, met een BA waarborg binnen de vrachtwagenverzekering, uit om hun chauffeurs voor te dragen als 'Ridders van de Weg'. 
De vrachtwagenchauffeurs die 3, 5, 10 of 20 opeenvolgende jaren geen schades hebben veroorzaakt, worden op zaterdag 19 oktober bekroond tot Bronzen, Zilveren, Gouden of Diamanten 'Ridder van de Weg'. Naast deze eervolle onderscheiding ontvangen ze ook een culinaire dinerbox met een driegangenmenu aan huis.

Belangrijke rol voor transportbedrijven

Naast deze Ridders spelen transportbedrijven een belangrijke rol in verkeersveiligheid en schadepreventie door hun chauffeurs te sensibiliseren en te ondersteunen. Als blijk van waardering voor deze inspanningen verrast TVM Belgium hen ook met een culinair lunchpakket.

Preventie en opleiding is essentieel

Frank Van Nueten , algemeen directeur van TVM Belgium: “Preventie en de opleiding van vrachtwagenchauffeurs is van essentieel belang. In lijn met onze missie om de verkeersveiligheid te verbeteren, zien we een veelbelovende daling in de ongevallencijfers met vracht- en bestelwagens. Ik ben ervan overtuigd dat onze preventiewerking en acties zoals Ridders van de Weg, bijdragen aan deze positieve evolutie en een positief effect hebben. Door excellent rijgedrag te erkennen en te belonen, moedigen we chauffeurs aan om veiligheid altijd voorop te stellen, wat resulteert in veiliger wegen voor iedereen. Daarom zijn we vastbesloten om ook in de toekomst bij te dragen aan deze positieve ontwikkeling en om veilige chauffeurs te blijven belonen."

Over TVM Belgium
TVM Belgium biedt verzekeringspakketten en opleidingen aan voor de sector van logistiek en transport vanuit het one-stop-shop principe. Als kennispartner werken we samen met onze klanten en makelaars aan een zekere, veilige en duurzame toekomst van onze sector. Hierbij streeft TVM Belgium altijd naar een op maat gemaakte oplossing. 
De Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen. Elk jaar reikt TVM Belgium bronzen, zilveren, gouden en diamanten certificaten uit aan beroepschauffeurs die respectievelijk 3, 5, 10 of 20 jaar schadevrij zijn. Met deze actie wil TVM Belgium de positieve verdiensten van vrachtwagenchauffeurs in de verf zetten voor hun bijdrage aan een veiliger verkeer.

Meer informatie over de Ridders van de Weg

Persinformatie en informatie over TVM Belgium: Dirk Mertens, d.mertens@tvm.be,
+32 (0)3 285 92 89.
Meer informatie over Ridders van de Weg: Kurt Vandevelde, prevention@tvm.be,
GSM: +32 (0)486 34 74 62.